Tudor Gheorghe este unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți artiști din România. După o viață petrecută pe scenă, acesta se declară mulțumit de pensia pe care o primește de la stat.
Unii dintre artiștii din România se plâng din cauza pensiilor pe care le primesc de la stat, în timp ce alții se bucură de niște bani la care alții nici măcar nu îndrăznesc să viseze și care, de altfel, le intră lunar în conturi. Este și cazul lui Tudor Gheorghe. După 60 de ani petrecuți pe scenă, cântărețul se declară mulțumit de pensia sa: ”Am o pensie bună asigurată de la stat, cred că vreo 3.000 de lei liniștiți dacă îmi şi măresc acuma.Pentru un artist este o pensie bună”, a declarat Tudor Gheorghe la Antena 3.
Ulterior, Tudor Gheorghe a fost întrebat dacă a primit facturi uriașe la energie și gaze. Din fericire, fiul lui se ocupă de plata facturilor: ”Am marea șansă că nu am noțiunea lor. Nu ştiu despre ele. Mi le plătește fiul. Ei se ocupă, eu nu am noțiunea banilor”, a mai spus artistul.
Tudor Ghorghe a mărturisit, recent, că refuză să cânte la evenimentele private, chiar dacă o scurtă reprezentație i-ar rotunji veniturile. Artistul exclude posibilitatea ca vreodată să cânte la zile de naștere, nunți, botezuri sau la alte evenimente de acest gen și a precizat că doar pe scenă se simte în largul său.
Tudor Gheorghe s-a născut pe data de 1 august 1945, în localitatea Podari, județul Dolj. Maestrul este cântăreț, compozitor și actor, provenind dintr-o familie de țărani. În perioada sa de formare, Tudor Gheorghe a realizat numeroase albume, însă cariera sa poate fi etichetată drept fulminantă după 1989. Din 1969 – anul primului recital – și până în 1996, Tudor Gheorghe a realizat nu mai puțin de 22 spectacole de muzică și poezie. (CITEȘTE ȘI: TUDOR GHEORGHE A SPUS TOT ADEVĂRUL! CE REFUZĂ ARTISTUL SĂ FACĂ LA EVENIMENTELE PRIVATE. “AȘA CEVA NU EXISTĂ LA MINE!”)
În cinstea Centenarului Marii Uniri, Tudor Gheorghe a lansat – pe 17 noiembrie 2018 – o nouă creație: ”Marșul Unirii”. În 2006 – între 29 mai și 4 iunie – Tudor Gheorghe a susținut la Sala Palatului o serie maraton de concerte, intitulată Săptămâna risipitorului de frumuseți. Seria a fost compusă din 7 concerte: